Egiptenii de la Crescent au intrat pe radarul metalistilor prima data la editia din 2014 a Wacken Open Air Fest unde au participat la Metal Battle. Apoi au reaparut in 2017, in Franta la festivalul Fall of Summer.Isi definesc stilul ca fiind Blackened Death Metal ce a cucerit de fiecare data publicul.

Desi sunt infiintati in 1998, Crescent, deatherii din Cairo au doar 2 albume la activ, ambele bazate pe mitologia egipteana  (ApophisMonthu, Horus, Amon Ra, Osiris, etc.).

Ultimul album, The Order Of Amenti impresioneaza prin compozitiile solide si calitatea inregistrarilor (a fost mixat si masterizat in studiourile Vamacara, Franta).
Observam inca de la primele acorduri ca egiptenii nu se joaca si ca au lucrat mult pentru a putea oferi un demn urmas albumului Pyramid Slaves ce fusese remarcat acum patru ani.

Partile ritmice sunt de-a dreptul monstruoase (trebuie doar sa asculti “Sons Of Monthu” si te vei convinge). Ce au insa in plus? Pasajele sumbre, cu ritmuri orientale (Obscuring The Light) ce te poarta pe niste drumuri ce duc spre “orasele” Melechesh si Nile dar fiind mult mai convingatoare avand in vedere originile culturale si zona de unde provin baietii.

Dar astea nu sunt singurele comori ascunse ale egiptenilor. Influentele Black Metal le poti simti pe The Twelfth Gate (unde timbrul vocal aduce cu cel a lui Ross Dolan de la Immolation) iar
melanjul de riff-uri, atmosfera misterioasa si apasatoare de pe Reciting Spells To Mutilate Apophisar trezi la viata si cea mai veche mumie.

Abilii chiaristi Ismaeel Attallah si Youssef Saleh lasa din cand in cand ascultatorul sa respire, prin niste solo-uri  extrem de tehnice.

Deci…Daca sunteti fani ai stilului Death Metal, Behemoth sau Nile o sa-ti gasesti fericirea in The Order Of Amenti al egiptenilor de la Crescent.

Nota Album: 8/10

Crescent:
Ismaeel Attallah : vocal/chitara
Amr Mokhtar : tobe
Moanis Salem : Bass
Youssef Saleh : chitara/voce

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.