Albumele split nu sunt formate prea des intalnite iar din aceasta cauza sunt foarte atragatoare.
Iar atunci cand ai pe acelasi disc Iron Reagan, trupa importanta pe scena crossover/trash si Gatecreeper cunoscuti pe scena death metal, curiozitatea e si mai mare.
Intitulat simplu “Split”, albumul propune 8 piese inregistrate la studiourile Godcity Studios a lui Kurt Ballou, chitaristul celor de la Converge si producator de seama.

 

Iron Reagan deschide ostilitatile cu “Warning” o piesa foarte agitata ce introduce ascultatorul in poveste intr-o maniera destul de brutala. Tobele lui Ryan Parrish se muleaza foarte bine pe riffurile rapide ale chitaristilor Mark Bronzino si Landphill Hall. Vocea lui Tony Foresta pe care il gasim si in gasca Municipal Waste nu este chiar un model, insa se potriveste foarte bine pe compozitiile Iron Reagan.
Niciuna dintre cele 5 piese Iron Reagan prezente pe acest split nu depaseste 2 minute si 30 de secunde toate fiind insa foarte directe, la obiect iar“Proudly Unaccountable” cu ale sale 45 de secunde de frenezie este exemplul perfect.

Decorul se schimba rapid atunci cand apar baietii de la Gatecreeper si death metalul lor tenebros.
 “Daybreak (Intro)” face tranzitia intre cele doua trupe si il lasa imediat pe ascultator sa simta ca va trece intr-un mediu mult mai greu, mult mai sumbru si mai agresiv.
“Dead Inside” demareaza in forta, cu tobele asurzitoare ale lui Metal Matt si cu riffurile ascutite ale chitaristilor Nate Garrett si Eric Wagner. Tensiunea se mentine pe tot parcursul piesei iar vocea sumbra a vocalului Chase H. Mason se lipeste precum timbrul de scrisoare.
“War Has Begun” merge pe aceeasi linie, cu break-uri puternice, apasatoare, ce creaza un efect perfect.
Dupa ce ascultam cele 3 piese ce le-au fost alocate pe acest album split, putem spune ca gasca din Arizona s-a achitat perfect de sarcini.
Trebuie sa multumim Realpse Records pentru acest album omogen, ce dezlantuie valuri de decibeli catre urechile ascultatorului si are rol de portal catre discografiile celor doua trupe.
Nota Album: 8/10

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.