Atunci cand a fost anuntat cel de-al 7-lea album al suedezilor de la Avatar (la doar 18 luni dupa precedentul “Feathers & Flesh”) multa lume s-a aratat ingrijorata. Si daca trupa s-a grabit pentru a profita la maxim de succesul de care se bucura inca din 2013? Insa, la o privire atenta asupra discografiei suedezilor, ne dam seama ca  distanta dintre albume nu depaseste doi ani.
“Feathers & Flesh” era un album concept, povestea unei bufnite ce dorea sa ucida soarele, un fel de fabula daca vreti.

Cu albumul nou “Avatar Country”, este o alta poveste. Este cunoscut faptul ca in concerte, vocalului Johannes Eckerström ii place sa invite publicul prezent sa patrunda in “Avatar Country” o tara creata special pentru fani. Astfel ca, in mod natural, dupa 17 ani de cariera, Avatar ne povesteste istoria Avatar Country dar mai ales ni-l prezinta pe Rege care este personificat atat in clipuri cat si pe scena de catre chitaristul Jonas “Kungen” Jarlsby..
Atmosfera creata este epica, fantastica, dramatica iar piesele sunt facute de asa maniera astfel incat sa iti ofere o imagine a ceea ce inseamna Avatar Country, dar nu pe de-a intregul, lasandu-te si pe tine ascultatorule sa-ti lasi imaginatia sa zburde.

Avatar Introduce You to a World of Theatrics and Metal on ‘Avatar Country’.

Loudwire.com

Discul are 10 piese (sau ma rog 9, daca excludem intro-ul “Glory To Our King”) care sunt centrate pe cuvantul “Rege”.
Din punct de vedere muzical nu trebuie sa va asteptati la o revolutie fata de precedentul album. Dar cateodata, sau poate de cele mai multe ori, continuitatea este un lucru extraordinar iar Avatar isi impune prin continuitate, putin cate putin, stilul.

Discul debuteaza cu o piesa lunga, “Legend Of The King” (8m si 18 s) si se incheie cu doua piese instrumentale, ceea ce poate parea un risc avand in vedere ca succesul Avatar se bazeaza in mare masura pe talentul vocalului Johannes Eckerström.
Apoi in mijlocul albumului ne trezim cu “The King Speaks” care nu este altceva decat un discurs destul de amuzant si nu o piesa in sine. Astfel incat din 10 piese Eckerström canta doar pe 6.

Cum spuneam si mai sus nu exista schimbari majore fata de precedentul album muzical vorbind. Suntem tot in sfera heavy metal, pigmentat pe alocuri cu putin death melodic.Putem lua ca exemplu riff-ul de pe “The King Wants You”, care nu este cel mai complex pe care il veti auzi in 2018, dar care isi face treaba atat de bine  incat va veti trezi fredonandu-l in drum spre birou. O piesa tare interesanta este “The King Welcomes You To Avatar Country” unde ritmurile jazzy, blues se impletesc naucitor.

Albumul se incheie cu doua piese instrumentale “Silent Songs Of The King Pt.1: Winter Comes When The King Dreams Of Snow” si “Silent Songs Of The King Pt. 2: The King Palace”.
Prima este o oda adusa muzicii synthwave din anii ’80 ceea ce este foarte departe de Avatar trupa pe care o cunoastem, in timp ce, cea de a doua, este o piesa clasica ce ne pemite sa ne concentram atentia asupra celor doi chitaristi: Jonas Jarlsby  si Tim Öhrström.

Personal, am ascultat cu placere acest album si ma reintorc la el de cate ori am ocazia iar piesa  mea preferata este “King After King” pentru care o ai nevoie de niste boxe maricele pentru a simti cele mai catchy riff-uri din Avatar Country :).
Nota Album: 9/10

Tracklist:
01.Glory To Our King
02.Legend Of The King
03.The King Welcomes You To Avatar Country
04.King’s Harvest
05.The King Wants You
06.The King Speaks
07.A Statue Of The King
08.King After King
09.Silent Songs Of The King Pt 1 Winter Comes When The King Dreams Of Snow
10.Silent Songs Of The King Pt 2 The King’s Palace

Avatar:
Johannes Michael Gustaf Eckerström – Vocals
John Alfredsson – Drums
Kungen – Guitars
Tim Öhrström – Guitars
Henrik Sandelin – Bass

Hometown:
Göteborg (Suedia)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.