Violation Wound nu este cel mai cunoscut grup din lume, dar, prin simplul fapt ca la chitara si voce este Chris Reifert, legendarul baterist Autopsy si Death, pur si simplu nu ai voie sa treci pe langa ei si sa nu bagi o ureche.
Pentru Chris trupa asta e ca o recreere dupa o cariera imensa, intensa. Trupa a luat fiinta in iunie 2013, la initiativa lui Reifert,  iar bass-istul Joe Orterry si tobarul Matt O’Connell i s-au alaturat.
Stilul abordat? Punk Hardcore Rock n’ Roll dar atentie! Poate contine urme de Thrash, direct, rapid ce te vor duce cu gandul la Discharge sau GBH iar de la momentul in care apesi play si pana la momentul in care te vei trezi facand singur pogo in sufragerie este o distanta scurta.
Albumul “With Man in Charge“, caci despre el vorbim astazi, are 20 de piese cu o durata totala de 34 minute caci vorba aia: esentele tari se tin in sticlute mici. Este inspirat in mare masura de muzica trupelor hardcore punk de la sfarsitul anilor ’80, atunci cand punk-ul flirta cu thrash-ul, dar pastrand totusi o anumita distanta.

Din experienta bogata pe care o are, dar mai ales din experienta Autopsy, Chris Reifert a adus si in cadrul Violation Wound, inclinatia spre ritmurile rapide, ritmuri ce vor duce spre tahicardie orice ascultator de muzica pop (“Kick Out Tonight”, “Ruining Everything That’s on the Way”, “Smoke and Flame”).
Sunt piese pe care trio-ul cauta sa varieze meniul si aici putem vorbi despre ”Stalemate Suicide”, o piesa rock’n’roll stilul Motörhead, sau despre “Stockin the Fires of Chaos” pe care ne pacalesc cu un intro doom, pentru ca mai apoi sa dezlantuie haosul.
Si pentru ca am vorbit despre influente thrash, gasim pe “Smoke and Flame”, “Stalemate Suicide” si “Don’t Believe it” niste solo-uri de chitara foarte thrashy ce ne indeparteaza putin de punk-ul pur, dur.

Productia discului este destul de bruta, amintindu-ne de ambinanta punk-garage de pe vremuri. Remarcam vocea lui Reifert (care joaca aici in cu totul alt registru decat cel de la Autopsy), o voce mai putin guturala dar pe care o recunosti dintr-o mie.

Versurile sunt in concordanta cu stilul punk: nervoase, revendicative, si tin in alerta pe toata lumea (“Humanity Burning”, “Stalemate Suicide”, “Unhinged World”) .
Concluzie: albumul asta merita ascultat de cateva ori, este mai mult un omagiu adus trupelor punk hardcore de la sfarsitul anilor ’80, iar cantat live cred ca va aduce apocalipsa in orice mosh pit.

Nota album: 7/10
Stil: Punk Hardcore Rock n’ Roll
Casa de discuri: Peaceville Records

Tracklist :
1. Humanity Burning
2. Vortex
3. Fearmonger
4. Dangerous Idiot
5. Selling your Soul for Damage Control
6. State of Alarm
7. Ruining Everything that’s in the Way
8. God’s Plan
9. Smoke and Flames
10. Stalemate Suicide
11. Unhinged World
12. Destroy the Factory
13. Two Middle Fingers, Whiskey and Beer
14. Don’t believe it
15. Stoking the Fires of Chaos
16. Scratched Out
17. F**k it up/Dumb it down
18. Twisted up inside
19. Kicked in tonight/Vwiii
20. With Man in Charge

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.