Trebuie oare sa-i mai prezentam pe suedezii de la Watain? Nu, nu trebuie. Caci au trecut 20 de ani de cand ne livreaza un Black Metal fara compromisuri, rece, in cea mai pura traditie suedeza.

20 de ani de cand Erik Danielsson bass/voce, Håkan Jonsson tobe si Pelle Forsberg sunt impreuna. In aceeasi formula!

Astazi vom vorbi despre cel de-al 6-lea album al lor “Trident Wolf Eclipse”, un album old school, brut, carnal, violent.

Imediat ce dai play, intri intr-o ambianta insalubra, apasatoare cu riff-uri incisive, iar prima piesa “Nuclear Alchemy”, iti ataca violent timpanele si taie in carne vie.

“Teufelsreich” in schimb este mai lenta, mai putin agresiva si cu siguranta nu te va lasa indiferent/indiferenta. Sonoritatile de pe aceasta piesa, iti aduc aminte de trupa Dissection, sunt extrem de calculate, pure si se scurg ca un rau inghetat…imbatatoare si mortale.

“Towards The Sanctuary” este una dintre cele mai bune piese de pe acest album: intunecata, cu riff-uri violente, dar si melodioasa mai ales in partea ei de mijloc.

 “The Fire Of Power” este o alta piesa extrem de bine construita, ce te loveste in moalele capului cu o forta aproape indecenta, fara floricele si fara dulcegarii.

Latura black metal old school este omniprezenta mai ales pe ”Furor Diabolicus” sau pe “Ultra (Pandemoniac)”, aceasta din urma incheiandu-se cu un ras sadic a lui Erik Danielsson, ras ce iti da fiori si o stare brusca de anxietate.

Albumul se incheie cu “Antikrists Mirakel”, care este cea mai lunga piesa a acestui album, un soi de outro demonic si tenebros.

Per ansamblu, sound-ul albumului este foarte brut, foarte putin prelucrat.

Muzical vorbind, Trident Wolf Eclipse este o reusita. Este violent, instinctiv, incandescent si strident ceea ce nu poate decat sa bucure fanii Black Metal-ului traditional.

Tracklist :
1. Nuclear Alchemy
2. Sacred Damnation
3. Teufelsreich
4. Furor Diabolicus
5. A Throne Below
6. Ultra (Pandemoniac)
7. Towards the Sanctuary
8. The Fire of Power
9. Antikrists Mirakel

Nota album: 8/10
Stil: Black Metal
Casa de discuri: Century Media

Watain Band

Watain Trident Wolf Eclipse Cover

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.