1/Salutare! Pentru inceput v-as ruga sa va prezentati in cateva cuvinte. Care este componenta Before I Die la acest moment?
Salut! Suntem o trupa maramureseana care si-a lansat pe piata de curand primul videoclip si ne-am propus sa transmitem un mesaj chiar daca nimeni nu intelege versurile. Componenta este in felul urmator: un om mascat la voce, alti 2 oameni mascati la chitari si dublaje voce, inca un om mascat la bass si nu in ultimul rand, bateristul mascat!

2/Cum v-ati cunoscut? Cum s-a format Before I Die?
Baia Mare nu este un oras precum Bucurestiul, de exemplu. Ne cam cunoastem intre noi astia mai zburdalnici. Cineva a venit cu o idee, a fost perseverent si incetul cu incetul ne-am adunat. Before I Die este un proiect mai vechi care de abia recent a inceput sa dea roade: membri ai trupei au venit si au plecat pana s-a ajuns la formatul actual.

3/Daca ati avea doar cateva cuvinte pentru a va descrie stilul care ar fi acelea?
Agresiv, melodios, cu un balans intre momente intense sau mai relaxate, mai disonante sau mai armonioase.

4/Am vazut ca ati avut cateva concerte in debutul acestui an (Zalau, Tg. Mures in deschidere pentru Implant pentru Refuz, Satu Mare, Baia Mare). Cate piese cuprinde setlist-ul vostru?
Zece din oficiu.

5/Daca ar fi sa faceti un Top 3 in ceea ce priveste piesele Before I Die cum ar arata?
1.The Mobs
2.Adrenaline
3.Battle of our lives

6/Trebuie sa va spun ca am ramas placut surprins de calitatea videoclipului “The Mobs”. Da-ti-ne cateva detalii. Unde ati filmat? Cu cine? Cat au durat filmarile? Care este povestea piesei? Ce mesaj transmite?
Am filmat intr-o hala industriala, in decursul a doua zile. Piesa este despre diferentele de clasa sociala si cum oamenii de la conducere isi fac jocurile, iar noi, patura de jos a societatii, ne chinuim si ne batem intre noi pentru supravietuire. Fetita imbracata in alb de la final reprezinta generatia din urma, care ulterior se confrunta cu aceleasi probleme. Piesa este oglinda societatii contemporane.
Urmeaza in aproximtiv doua luni inca un clip pentru una dintre piesele din top 3.

7/ Ce va inspira?
Inspiratia vine din mai multe directii: climatul politic actual ne confera o senzatie de dezgust. Cu toate ca e mult mai usor sa ne prefacem ca nu ne deranjeaza si ca totul va fi bine intr-un final, nu putem sta deoparte asteptand doar ca situatia sa-si continue directia fireasca, avem si noi ceva de spus. Muzica hardcore, plina de energie si emotie ne ofera o modalitate, am putea spune, adecvata de exprimare in contextual dat.

8/ Ce ascultati in afara de Before I Die?:)
Tot ce nu inseamna Before I Die.

9/Pe o scara de 1 la 10 cam care este situatia pe scena din Baia Mare?
Scena din Baia Mare o duce ok. E in crestere. De la 1 la 10 ii dam cu incredere un 8 versat.

10/ Incheiem acest interviu cu clasica intrebare…ce va doriti, ce va propuneti pentru viitor?
Pe viitor am dori sa scoatem un album, cu ajutorul caruia sa ne extindem teritoriul pe mai multe tari in care se asculta stilul si sa promovam scena underground din Romania.

11/Eu va multumesc pentru interviu si va las voua ultimele cuvinte.
Multumim mult pentru acest interviu si tot ce putem spune este… ne vedem in Bucuresti!

Before I Die Logo Mare

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.