Stoner-ul este un stil departe de a fi mort. Gasim la ora actuala, saptamanal, o gramada de albume noi, mai mult sau mai putin reusite. Dar cand dai peste “Equilibrium” album semnat Gozu, poti spune cu mana pe inima ca este unul dintre cele mai bune albume stoner pe 2018.

Gozu Band

Rapid, brutal si tehnic…Asa era Ricky “The Dragon” Steamboat luptatorul de legenda al catch-ului de la sfarsitul anilor ’80. Rapida, brutala si tehnica este “Ricky “The Dragon” Steamboat” piesa ce deschide “Equilibrium” cel de-al patrulea album al americanilor.

Ascultatorul este proiectat in corzi inca din primul minut si este lovit constant pe parcursul celor 8 piese ce compun acest album. Dar gasca din Boston nu cauta KO-ul imediat.Nu. Iti lasa ceva ragaz, pe cea de a doua piesa The People vs. Mr. T”, unde trupa slabeste putin ritmul si creeaza o atmosfera psihedelica.

Ametit fiind, dupa nici 10 minute de muzica, iti dai seama ca treaba e serioasa caci se trece la “King Cobra”. Riff-ul de inceput care te incolaceste la propriu, timbrul apasat a lui Marc Gaffney, te duc cu gandul la Soundgarden.Si in timp ce ne indreptam docili spre Seattle, dusi de baietii astia din Boston, suntem apucati de gulere, trasi spre marginea drumului si batuti mar.

Caci la asta se rezuma ce face Gozu. Reuseste sa te tina prizonier, sa-ti captiveze atentia. Sectia ritmica formata din Joe Grotto (bass) si Mark Hubbard (tobe) este o adevarata fundatie, peste care vine chitaristul Doug Sherman cu solo-urile sale incadescente si aseaza casa. Chimia in gasca asta din Boston este perfecta.

Se trece apoi la “They Probably Know Karate” o piesa plina de testosteron, cu influente grunge a la Soungarden, pigmentata cu niste solo-uri monstruoase.

Loviturile vin din toate partile, iar ascultatorul debusolat nu stie pe unde sa scoata camasa. Dupa o jumatate de ora de groove si de demonstratii tehnice se da asaltul final.

“Stacy Keach” (figura legendara din seriile TV) este piesa care te transforma in clatita, caci te apasa, te aplatizeaza, te netezeste.

Albumul se incheie in stil mare cu “Ballad of ODB”, o piesa lunga, piesa pe care vocalul Marc Gaffney ne arata de ce este in stare. Te atrage, te prinde in plasa lui, te vrajeste asa cum sirenele vrajeau marinarii, iar daca nu te legi bine de catarg o sa ai probleme mari. Dupa 11 minute, esti groggy, in centrul ringului, cu ambii umeri pe podea si astepti sa sune gongul.

Acest ultim album semnat Gozu, miroase a energizant, este puternic, greu si profita din plin de stabilitatea lineup-ului.

Asa ca…Voi ce gustati genul stoner, nu trebuie sa ratati acest album, caci Gozu si-a gasit echilibrul!

Tracklist:
1. Ricky “The Dragon” Steamboat
2. The People vs. Mr. T
3. King Cobra
4. Manimal
5. They Probable Know Karate
6. Prison Elbows
7. Stacy Keach
8. Ballad of ODB

Band Members:
Marc Gaffney – voce, chitara
Mike Hubbard – tobe
Doug Sherman – chitara
Joe Grotto- bass

Nota album: 9/10
Stil: Stoner
Anul aparitiei: 2018
Casa de discuri: Blacklight MediaMetal Blade Records

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.