19998-2018. 20 de ani. Atat a trecut de la infiintarea trupei finlandeze Kalmah (Melodic Death Metal). Finlandezii nu mai au nimic de demonstrat, asta o stie toata lumea, dar cu cel de-al 8-lea album, intitulat “Palo” isi intaresc pozitia de regi ai death-ului melodic. Baietii astia din Oulu nu au facut niciun rid in toti anii astia si nu dau niciun semn cum ca ar vrea sa ridice piciorul de pe acceleratie. Fratii Kokko, Antti si Pekka, sunt stapanii genului.

Children Of Bodom? Arch Enemy? Cine sunt astia?

Pe acest ultim album, “Palo”, avem parte de un melodic death metal epileptic, de cea mai buna calitate. Nici nu ai timp de gandire, atat de repede te loveste aceasta tornada melodioasa,de nivel F5, ce distruge totul in cale….imobile, vehicule si ucide orice fiinta vie..

Kalmah este ca acele liniute din pudra…cu cat asculti mai mult cu atat vrei mai mult. Majoritatea pieselor sunt incarcate de adrenalina, dar ceea ce este cu adevarat uimitor, este cum reusesc fratii Kokko sa gaseasca reteta perfecta de fiecare data. Cum au aceasta putere? Cum gasesc mereu riff-urile perfecte, diavolesti? Cum gasesc solo-urile care pur si simplu te strivesc?

Clapele lui Kananen, rapiditatea lui Kusmin din spatele tobelor si vocea contagioasa a lui Pekka Kokko, fac din acest album “Palo” unul de referinta pentru genul Melodic Death Metal. Pentru niste tipi trecuti de 40 de ani si care canta impreuna de atat de mult timp, albumul asta este o realizare incredibila, tinand cont ca timp de doua decenii competitia a fost acerba pe felia asta si ca unii si-au ars pur si simplu aripile incercand sa zboare pe langa bec.

Zborul celor de la Kalmah este insa unul lin si sigur si duce intr-o singura directie: spre galeria de legende a death metal-ului melodic. Poti pune acest album pe repeat, de zeci, de sute de ori si nu vei simti nici cea mai mica urma de oboseala. Din contra.

Asadar…daca iubesti viteza, piesele grele, ritmurile ce iti solicita cervicala si ambiantele belicoase atunci acest album este pentru tine! Garantam ca in 46 de minute iti vei distruge camera.

Deci? Macar pentru o perioada uitam de Arch Of Bodom da?

Tracklist:
1. Blood Ran Cold
2. The Evil Kin
3. The World Of Rage
4. Into the Black Marsh
5. Take Me Away
6. Paystreak
7. Waiting in the Wings
8. Through the Shallow Waters
9. Erase and Diverge
10. The Stalker

Band Members:
Antti Kokko – chitara
Pekka Kokko – chitara / voce
Timo Lehtinen – bass
Janne Kusmin – tobe
Veli Matti Kananen – clape

Nota album: 9/10
Stil: Melodic Death Metal
Data aparitiei: 06 aprilie 2018
Artwork: Niklas Sundin
Casa de discuri: Spinefarm Records

Kalmah Band 2

Kalmah Palo Album Cover

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.