Extrem de stranie ideea pe care este contruit noul EP Candlemass, intitulat ”House of Doom”. In fapt, piesa ”House of Doom” este coloana sonora a unui joc online, joc dezvoltat de Hyperfrost impreuna cu Candlemass.

Ok, o sa spuneti…am mai vazut asta si la Iron Maiden. Numai ca aici este vorba despre un joc tip casino, unde va trebui sa iti pariezi banii, sa invarti roti si sa aliniezi simboluri in speranta ca vei face un jackpot.

Trebuie sa recunosti ca este ultimul lucru la care te-ai gandi atunci cand vine vorba despre Candlemass.

Dar trecand peste acest aspect…E bun de ceva EP-ul asta? Merita ascultat? In primul rand este Candlemass, sub bagheta magului Leif Edling si cu Mats Levén la voce. In al doilea rand, inca de la primele acorduri iti dai seama ca ai parte de un heavy doom metal old school care iti este administrat, incet, intravenos. Iti dai seama ca si pe un CD ce contine 4 piese, Edling stie ce face, nu se joaca. Productia este de top, riff-urile au carne, solo-urile sunt rafinate, au clasa atunci cand trebuie dar si rautate iar compozitiile sunt solide, dar fara sa aduca nimic nou.

”House of Doom” este o piesa clasica dar extrem de eficienta, ce are foarte mult farmec si care creeaza o atmosfera extrem de familiara oricarui fan Candlemass.

Dar aceasta descriere am putea sa o asociem cu usurinta si celorlalte  piese de pe acest EP.

”Flowers of Deception” are o ritmicitate similara celei de pe ”House of Doom”, tempo-ul este aproape identic, durata la fel, dar piesa este mai putin politicoasa, este mult mai bruta. Suna bine per ansamblu, dar nu poti trece cu vederea anumite similitudini si nu poti sa nu te intrebi daca acest EP era necesar. La fel stau lucrurile si cu celelalte doua piese, balada “Fortuneteller” si lenta si nisipoasa ”Dolls On A Wall”, care suna bine dar nu produc nicio surpriza.

Vina nu este a muzicienilor care au o prestatie excelenta, nici a productiei care pastreaza germenii old school ce au definit Candlemass de-a lungul timpului, ci a compozitiilor care nu aduc nimic nou.

Fanii inraiti Candlemass, cu siguranta se vor regasi in ‘‘House of Doom” iar restul lumii ar trebui sa aprecieze efortul suedezilor de a scoate un EP care sa le insoteasca jocul, cand ar fi putut foarte bine sa scoata un single. Am prefera cu totii insa, sa vedem un album demn de numele Candlemass, mai ales ca se pare, Leif Edling are inca pofta de compus.

Candlemass Band 3

Tracklist :
1. House of Doom
2. Flowers of Deception
3. Fortuneteller
4. Dolls On A Wall

Band Members:
Leif Edling – bass
Mats Björkman – chitara
Jan Lindh – tobe
Lars Johansson – chitara
Mats Levén – voce

Nota album: 8/10
Stil: Doom Metal
Data aparitiei:
25 mai 2018
Artwork:
Erik Rovanpera
Casa de discuri:
Napalm Records

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.