Scena metalica olandeza este una dintre cele mai prolifice din Europa. Vrei exemple? Pai…Carach Angren, Pestilence, Delain, Within Temptation, Asphyx, After Forever, Epica, Shylmagoghnar etc. Stai putin …Cine? Shylmagoghnar?

Da ma…duo-ul ala din Maastricht de Progressive/Atmospheric Melodic Blackened Death Metal format in 2013 si care a scos primul album, ”Emergence” in 2014.

Ce voiam sa spunem…Baietii astia doi, ce au origini nordice, pe numele lor Nimblkorg (chitara, bass, tobe, sintetizatoare, voce) si Skirge (voce) au scos acum, in 2018, cel de-al doilea album prin label-ul austriac Napalm Records.

Cum se numeste? “Transience” ii este numele si iti propune o muzica ce iti va intinde timpanele la maxim si iti va crapa teasta. Inainte sa dai play, asigura-te ca nu ai prin preajma niciun obiect ascutit. Chiar o sa ne multumesti pentru sfatul asta.

Riff-urile sunt super extreme dar ansamblul este super melodios, avand pe alocuri elemente de progressive. Se formeaza astfel o armonie perfecta intre iad si rai, intre distrugere si sensibilitate.Toate piesele sunt lungi, fiecare dintre ele depasind 7 minute, doar ”Transience”, ”Life” si ”No Child of Man Could Follow” depasind 10 minute.

Gasesti aici tot ce vrei…De la schimbari de ritm, la schimbari de atmosfera. Sa luam de exemplu piesa ”This Shadow Of the Heart”. Aici, clapele sunt linistite, calme, iar liniile de chitara sunt mega studiate si hyper melodioase.

Vocea este tipica pentru genul asta, dar nu este insa cea mai buna pe care am auzit-o, caci parca ii lipseste…ura. Sunt alternate partile vocale agresive cu cele mai melodioase, cum este cazul piesei ”As All Must Come to Pass ”.
Pentru ca piesele sunt lungi, vocea este utilizata parca cu zgarcenie, facand loc insa cu succes partilor instrumentale (”Journey Through the Fog”).

“Transience” este un album de nota 9, ce imbina death, black, metal atmospheric si faze progressive.

Vei fi rapid sedus de muzica celor doi, asta iti garantam. Mai jos poti asculta primul extras de pe acest album, piesa ce da si titlul albumului “Transience”, piesa pe care cei doi muzicieni, cauta sensul, cauta perfectiunea, se confrunta cu limitele mortalitatii, pornind intr-o calatorie dificila in cautarea visurilor pierdute ceea ce in final ii aduce in pragul nebuniei.

Un album excelent pe care trebuie neaparat sa il asculti!

Tracklist :
1. Transience
2. The Dawn of Motion
3. As All Must Come to Pass
4. This Shadow of the Heart
5. The Chosen Path
6. No Child of Man Could Follow
7. Journey Through the Fog
8. Life

Band Members:
Nimblkorg – chitara, bass, tobe, sintetizatoare, voce
Skirge – voce

Nota album: 9/10
Stil: Progressive/Atmospheric Melodic Blackened Death Metal
Data aparitiei:
29 iunie 2018
Artwork:
Minghao Xu (Void Visuals)
Casa de discuri:
Napalm Records

Shylmagoghnar - Transience
Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.