Daca numele Cold Snap nu iti spune nimic, inseamna ca nu te-ai lovit niciodata de cele 6 bestii din Varaždin, Croatia. Bestiile astea se joaca cu genurile muzicale, dar in acelasi timp reusesc sa conserve ritmicitate si sa degaje o super energie, comparabila cu a unor animale aflate in calduri. Si daca iti spunem: Thrash / Hardcore  &  Groove Metal tu ce raspunzi? Marfaaa….anii 90!

Trupa asta misto s-a infiintat in 2003 si astazi discutam despre cel de-al 4-lea si totodata ultimul album intitulat “All Our Sins”.

Cold Snap Band Croatia

Intram direct in subiect cu “Hešto And Pujto” o piesa metalcore – cu niste riff-uri a la Cavalera – ce se concentreaza pe duo-ul rythm-scream. Vocea lui Jan Kerekeš este tipul ala de voce pe care ori o adori ori o detesti. Pe la jumatatea piesei avem parte de un interludiu, ca apoi, atunci cand te astepti mai putin, nebunia sa-ti explodeze din nou in fata.

Pe “Fallen Angels”, cei doi chitaristi Dorian Pavlović si Zdravko Lovrić devin complici, inventeaza un joc al lor si ne ofera o piesa extraordinara. Baietii astia 6 au inteles perfect cum sa-si foloseasca energia ca sa iti capteze atentia.

“Nothing” ramane in acelasi registru, multiplicand schimbarile de ambianta, dar gata sa te loveasca in punctele sensibile cu o forta realmente impresionanta.

Croatii  urmeaza un fir rosu pe care nici nu se pune problema sa il lase din maini si pe care il urmeaza cu indarjire.

“Demons” incepe cu niste sunete ciudate, electro, ce iti creaza putina panica si ingrijorare, pentru ca mai apoi, combinatia chitare + voce sa iti mutileze corpul.

Croatii se amuza in continuare cu schimbarile de ritm si stare, adaugand pe ici pe colo bucati de clapa, asa cum avem de exemplu pe “Crawling”, ceea ce ii permite lui Dario Berg sa ne arate de ce face parte din Cold Snap. Piesa este extrem de dura, aduce pe undeva cu ungurii de la Ektomorf. Ii auzim extrem de clar aici si pe tobarul Dario Sambol si pe bassistul Zoran Ernoić.

Urmeaza “Remission”, care este o piesa scurta pe care Kerekeš pare ca tine o cuvantare diavoleasca, fantomatica ideala pentru coloana sonora a unui film horror. Se face usor trecerea spre “2 4 The System”, o piesa cu o ritmicitate aproape djent. Poate nu este una dintre cele mai reusite piese dar, imediat baietii revin si remediaza problema cu melodioasa “Witness Of Your Sickness”. Piesa asta este sustinuta de un riff ciudat, dar de efect, ce te duce cu gandul la o barca aflata in deriva, purtata de valurile Adriaticii. Are si eleganta dar are si brutalitate.

Daca Sytem Of A Down si Ektomorf ar fi avut un proiect comun, cu siguranta ar fi sunat cum suna piesa cu numarul 9 de pe acest album, “No Were Not Even”. Este un mix interesant si intrigant.

“Pain Parade” urmareste si ea firul rosu pomenit inca de la inceput. Ai parte de o concentratie exploziva de energie, de furie, de riff-uri devastatoare si voce ragusita dar care raman totusi melodioase.

Sufletul piesei “Hated” este partea ritmica, la fel ca pe piesa de inceput “Hešto And Pujto” . Piesa are cateva momente de acalmie, inselatoare…dar dupa ce ai ascultat aproape intregul album te mai lasi pacalit asa usor? Normal ca nu. Croatii iti arata iar firul rosu si apoi distrug totul in cale. Versurile de final “Fuck You All” fac trecerea catre “Distance” piesa ce incheie acest album extrem de reusit.

Punem pariu ca dupa ce se termina cele 12 piese dai replay?

Tracklist:
01. Hešto And Pujto
02. Fallen Angels
03. Nothing
04. Demons
05. Crawling
06. Remission
07. 2 4 The System
08. Witness Of Your Sickness
09. No We’re Not Even
10. Pain Parade
11. Hated
12. Distance

Band Members:
Jan Kerekeš – voce
Dario Sambol – tobe
Zoran Ernoić – bass
Dario Berg – voce / samples
Dorian Pavlović – chitara
Zdravko Lovrić – chitara

Nota album: 8/10
Stil: Modern Metal / Thrash / Hardcore / Groove Metal
Data aparitiei: 01 iunie 2018
Artwork:
Željko Manojlović
Casa de discuri:
Nuclear Blast

cold-snap-all-our-sins
Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.