Expozitia “15 Keys to Secret Chambers”, semnata de Costin Chioreanu, se deschide in 13 octombrie, la Castelul Bran.
Nascut in Romania, designerul Costin Alexandru Chioreanu este recunoscut, in principal, in afara granitelor pentru puterea sa de a exprima nevazutul in termeni grafici.

Multi oameni din preajma sa au cautat sa explice ce anume l-a influentat pe Chioreanu pentru a prezenta lumii acea manifestare a lucrurilor care nu se vad.

Unii au pus totul pe seama sangelui si a descendentei sale dintr-o familie cu origini transilvanene, acel tinut care ne indeamna pe toti la asocieri cu socoteli mistice. Altii au crezut ca puterea de expresie a venit odata cu el în lumea fizica, din spatele cortinei care acopera acel necunoscut de nepatruns. In schimb, cu un singur fapt au putut cadea cu totii de acord si acesta e inca valabil.

Abilitătile lui Chioreanu in dimensiunea expresiilor vizuale au mers in tandem cu fervoarea pe care avut-o inca din copilarie fata de cea mai intunecata muzica, heavy metal-ul. Treptat, a ajuns sa se integreze printre acei idoli, compozitori de sonorităţi intunecate, iar astazi il gasim in cele mai înalte cercuri formate de muzicienii preocupati de astfel de latura.

In 2018, Costin Chioreanu sarbatoreste 15 ani de cand creaza sub numele Twilight 13 Media. “15 Keys to Secret Chambers” este titlul uneia dintre modalitatile de celebrare, care se intampla sa fie unica experienta de asa natura in plan local. Vorbim despre o expozitie care aduna lucrari ce au ca numitor comun o atmosfera sumbra si o amprenta a magicului, ivite din imaginarul unui artist care a simtit intotdeauna o deschidere catre miturile din Transilvania.

Expozitia “15 Keys to Secret Chambers” ofera vizitatorului prilejul de a descoperi Castelul Bran intr-o noua forma, una ivita prin caile imprevizibilului. Camerele castelului vor imprima astfel o noua percepţie privitorului, graţie lucrarilor expuse care vor transforma natura spatiului. Perioada 13 octombrie–30 noiembrie va fi dedicata necunoscutului magic cand oaspetii castelului sunt invitati sa treaca prin 15 portaluri bidimensionale ce ii vor îndruma pe drumurile alese de instinct si ratiune.

Cele 15 chei pot trimite invitatii catre spatii din castel care nu au mai fost patrunse pana atunci, iar unele dintre acestea pot atrage anumiti indivizi acolo pentru totdeauna. Umbla vorba in lume ca „imaginatia e puntea dracilor catre minte”, dar cum trăim în vremuri in care mai intai cercetam si apoi (poate) credem, n-avem decat sa aflam.

Costin Chioreanu Bran Poster
Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.