Suedezii de la Satanic Surfers nu sunt niste neica nimeni. Doar ca dupa 7 albume de studio si o gramada de turnee, trupa a intrat in hiatus in cea de a doua parte a anilor 2000.
Au revenit insa in 2015 cu o serie intreaga de concerte, iar acum in 2018 ne ofera un nou album.

Infiintati in 1989, cu un prim album “Hero Of Our Time”, scos in 1995, acestia demonstreaza alaturi de colegii lor de la No Fun At All, 59 Times The Pain, Mindjive si Millencollin ca hardcore punk-ul melodic nu este un monopol american.

Noul album “Back From Hell” ne demonstreaza ca gasca Satanic Surfers nu si-a pierdut vigoarea. Totul este la milimetru, la dunga si foarte, foarte intens. Avem dovada ca suedezii astia chiar stiu ce fac si ca pasiunea lor e inca vie.

Fiecare compozitie este o mica bomba, ce te loveste meticulos cu un sunet puternic si extrem de clar. Fiecare compozitie iti sare la jugulara, incercand sa te termine, saritura fiind propulsata de tobele extrem de nervoase si de bass-ul ce iti perforeaza timpanele incercand sa ajunga in interiorul cutiei craniene.

Satanic Surfers Band 3

Chitarele alterneaza riff-urile transante, cu solo-urile scurte, simple, dar care sunt extrem de eficiente. Vocea este extrem de articulata si percutanta, iar versurile sunt pline de vigoare, fiind intarite si de cateva armonii pe care cu siguranta nu le-ai mai auzit niciodata.

Albumul incepe de minune cu un punk rock extrem de rapid incastrat in piesa “The Usurper”. Acelasi feeling il avem si pe “All Gone To Shit” o piesa extrem de agresiva, pe “Ain’t No Ripper” (unde riff-urile ne aduc aminte de Propagandhi) sau pe “Back From Hell” excelenta piesa ce da si titlul albumului.

Registrul se schimba pe “Catch My Breath” care este o piesa complexa, care nu vrei sa se mai termine niciodata, pe super lucrata “Self-Medication”, care este hyper melodioasa si aduce aminte pe ici pe colo de Bad Religion.

Tot in acelasi registru tehnic-melodios se inscrie si “Madhouse”, o piesa bine construita, apropiata de ceea ce fac astazi trupe ca Lagwagon sau Strung Out.
Pentru a-ti face o imagine completa asupra albumului nu avem cum sa nu amintim si cele doua piese “ciudate” si anume: “Paying Tribute”, ce iti ofera un moment blues-rock extrem de antrenant si “Pato Loco”, o piesa instrumentala care aduce aminte de surf-hard-rock-ul american al anilor ’80.

Suedezii te tin in priza circa jumatate de ora, iar tu esti deja ciufulit si cauti cu disperare butonul de replay. Iar daca nu am fost destul de clari ne repetam cu alte cuvinte: albumul asta e criminal si merita ascultat!

Tracklist:
1. The Usurper
2. Catch My Breath
3. Self-Medication
4. All Gone To Shit
5. Ain’t No Ripper
6. Madhouse
7. Going Nowhere Fast
8. Paying Tribute
9. Pato Loco
10. Back From Hell

Band Members:
Rodrigo, Magnus, Andy, Stefan, Max

Nota album: 8/10
Stil: Hardcore / Punk Rock / Skatepunk
Data aparitiei: 13 aprilie 2018
Casa de discuri: Mondo Macabre Records

Satanic Surfers - Back From Hell
Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.