Iskald (Ice Cold) este o trupa norvegiana infiintata in 2005 si care activeaza pe scena de Melodic Black Metal.

Dupa aparitia unui demo (2005), a unui mini CD (“Northern Twilight” in 2006) si a 4 albume (“Shades of Misery” in 2007, “Revelations of Reckoning Day” in 2008, “The Sun I Carried Alone” in 2011, “Og Nord” in 2014), iata ca a venit vremea pentru “Innhøstinga”, noul album.

Lineup-ul este compus din Simon Larsen (chitara, bass, voce), Aage Krekling (tobe), carora li se adauga Ben Hansen (chitara live) si Isak Larsen (bass live).

Iskald Band

Cu acest album “Innhstingøa”, Iskald merge pe drumul black metal-ului melodic (pudrat pe ici pe colo cu pasaje de progressive), dar care variaza suficient de mult atat ca tempo ca si ca ambinata, trupa asigurandu-se astfel ca ascultatorul este prins in plasa.

Titlul inaugural, “The Atrocious Horror”, incarneaza foarte bine diversitatea despre care va vorbeam mai sus, propunand atat pasaje directe cat si pasaje mai nuantate, iar rezultatul este unul de exceptie.

Desi norvegienii par ca urmeaza o linie rosie, acestia demonstreaza in nenumarate ocazii ca le place sa experimenteze, sa exploreze noi teritorii.

Astfel, cu “Offer Av Livet” ne ofera o fateta asezata, lenta si ne trezim brusc intr-un univers black / doom foarte interesant.

Toate aceste schimbari, variatiuni fac ca acest album sa fie inspirat si imprevizibil.

Daca tot vorbeam despre imprevizibil, break-up acoustic “Even Dawn Drew Twilight” este un bun exemplu, cum sunt si corurile clare de pe “Resting, Not In Peace” sau ultima treime a piesei “From Traitor To Beast”, ce are contururi de doom atmospheric.

“Lysene Som Forsvant” incarneaza fateta melancolica, iar Iskald ne arata ca o stapaneste si pe aceasta.

Nu putem spune ca Iskald si albumul “Innhøstinga”, vor revolutiona black metal-ul. Nu. Ce ne atrage atunci la acest album? Pai..sunetul de calitate, calatoriile spre alte orizonturi muzicale si faptul ca reuseste sa ramana coerent daca il privim ca un tot.

“Innhøstinga” este un album bun, rece, inspirat, in buna traditie a black metal-ului norvegian.

Tracklist:
1.The Atrocious Horror
2.No Amen
3.Offer Av Livet
4.Even Dawn Drew Twilight
5.Resting, Not In Peace
6.De Siste Vintre
7.From Traitor To Beast
8.Lysene Som Forsvant
9.Innhøstinga

Band members:
Simon Larsen – chitara / bass / voce
Aage Krekling – tobe
Ben Hansen – chitara live
Isak Larsen – bass live

Nota album: 8/10
Stil: Melodic Black Metal
Data aparitiei: 31 august 2018
Artwork: Marcelo Vasco Arts
Casa de discuri:  Indie Recordings

ISKALD - INNHØSTINGA
Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.