Finlandezii de la Atlas (Northcore) si-au lansat albumul de debut “Primitive” – desi anterior, data lansarii fusese stabilita pentru 16 noiembrie – prin intermediul casei de discuri Inverse Records. Lansarea albumului a fost devansata deoarece finlandezii au pornit intr-un turneu european alaturi de Monuments, Vola si Kadinja.

Cei 5 componenti ai trupei au declarat ca lucreaza la acest album inca din 2015, dar ca in final, efortul a meritat:

The process was long and one of the hardest things we’ve ever set out to do but we’re all extremely happy and proud of how it came out in the end. Working with Tuomas and Buster was great from start to finish and I don’t think we could have picked better people to make this album with. We also had the absolute pleasure to work with George Christie (Winds of Plague, Shields, A Night In Texas, etc.) who did most of the synth production on the album. Unfortunately George passed away earlier this year but he left behind some of the best music we’ve ever heard. It was an honor to work with him and his memory will live on through his music.

Albumul a fost inregistrat la Sonic Pump Studios din Helsinki, Finlanda impreuna cu producatorul si inginerul de sunet Tuomas Yli­Jaskari (Lost Society, Valkeat, etc.). Mixarea si masterizarea s-au facut in Suedia la Impact Studios de Buster Odeholm (Born of Osiris, Sworn In, Humanitys Last Breath, etc.).

Albumul a fost lansat pe data de 5 octombrie si este disponibil pe SpotifyiTunesGoogle Play si RecordshopX.


1. Skinwalker
2. Feel
3. Kaamos
4. On Crooked Stones
5. Primitive
6. Pareidolia
7. Pendulum Swing
8. Bloodline (feat. Ben English)
9. Rust

Band Members:
Patrik Nuorteva – voce
Tuomas Kurikka – chitara
Aleksi Viinikka – chitara
Leevi Luoto – bass / voce
Aku Karjalainen – tobe



Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.