Nomera este o formatie de metal instrumental din Valencia, Spania. Trupa a fost infiintata in 2017 si tot atunci a lansat primul album intitulat “Holos”.

Ca sa aflam mai multe depre trupa, am dialogat cu David Hernandez, tobarul trupei, care a avut amabilitatea sa raspunda unui set de intrebari.

Nomera 1

1/ Salutari din Romania. Pentru inceput vrem sa iti multumim pentru timpul acordat. Pentru cititorii nostri care nu au auzit de voi inca, ne poti spune cateva cuvinte despre tine si despre trupa?

Salut. Pentru inceput va multumim pentru aceasta oportunitate de a ne face cunoscuti cititorilor vostri. Eu sunt David Hernandez si sunt tobarul trupei Nomera, o trupa de metal instrumental din Valencia, Spania .

2/ Spune-ne te rog…de unde vine numele trupei?

Nomera vine de la o alterare a cuvantului Numero (Numar). Ideea pe care am vrut sa o subliniem atunci cand am ales aceasta denumire este strans legata de importanta si prezenta constanta a numerelor in tot ceea ce ne inconjoara.

3/ Descrie-ne putin muzica voastra. Ce va face sa fiti unici?

Vedem muzica noastra ca pe o coloana sonora. Daca atunci cand o asculti iti lasi mintea libera, se va crea un film plin de tensiune, actiune, mister si relaxare…Cel mai amuzant lucru este ca fiecare persoana va vedea propriul film, fiindca din cauza faptului ca versurile lipsesc, esti practic liber sa iti imaginezi orice.

4/ Hai sa vorbim putin despre albumul “Holos” care a fost lansat pe 23 octombrie 2017. Unde a fost inregistrat? Cat a durat pana ati obtinut sound-ul pe care il doreati?

Albumul a fost inregistrat, mixat si masterizat la Fireworks Studios, cu inginerii de sunet Fernando Asensi (tobe, mixaj si mastering) si Enrique Mompo (chitare si bass). Adevarul este ca am ajuns foarte repede la sound-ul pe care il voiam. Presupun ca munca extraordinara dinainte de a intra in studio a ajutat foarte mult, caci am mai avut de facut doar mici modificari in mixaj. A fost o reala placere sa lucram cu Fernando si Enrique, ne-au ajutat mult si au facut ca lucrurile sa fie mult mai simple pentru noi.

5/ Care este ideea din spatele artwork-ului ? Cine este autorul?

Coperta este o conexiune intre ce este Nomera ca si concept (numere, prezenta lor in tot ceea ce ne inconjoara ) si “Holos” ca si album (intregul). Piciorul copilului reprezinta nasterea trupei si aducerea aminte ca din momentul in care ne nastem devenim cu totii simple numere.

Autorul este David Marin un prieten apropiat cu un talent extraordinar. Chiar daca nu este un designer in adevaratul sens al cuvantului, ci doar director de creatie la o agentie publicitara, s-a oferit imediat sa ne ajute pentru a da sens intregului concept.

6) Aveti planuri de a include un nou membru in trupa? Ma refer aici la un vocal….

Nu avem intentia de a include un vocal, cel putin nu momentan. Suntem foarte multumiti asa si totul functioneaza intr-un mod foarte natural pentru noi. Dar, daca am alege sa punem voce pe anumite piese am face-o doar sub forma unei colaborari.

7/ Ne poti spune cum decurge intregul proces atunci cand compuneti piesele?

Adevarul este ca ne ia destul de mult timp pana dam o forma finala unei piese. Ne acordatam pentru asta atat timp cat este nevoie. In mod normal orice piesa debuteaza cu un riff, un ritm, o nota simpla….Iar cand avem mai multe parti si piesa incepe sa prinda viata, personalitate, atunci incepem sa o moldelam pana obtinem ceea ce ne dorim.

8/ La ce ar trebui sa se astepte un ascultator de metal de la un concert Nomera?

Fanii vor vedea niste muzicieni care dau tot ce au mai bun in ei, fiindca acesti muzicieni cred in muzica lor. Pe scurt, un spectacol bun. Fara cuvinte, doar muzica…

9/ Sa vorbim acum despre planurile voastre de viitor. Aveti ceva piese noi? Planuiti sa plecati in turneu?

In acest moment scriem cateva piese noi cu care vom participa la un concurs. Daca vom castiga premiul cel mare al acestui concurs vom putea sa inregistram aceste piese for free.

Iar in ceea ce priveste turneele, planuim ca la inceputul anului viitor sa pornim intr-un turneu prin Spania (Madrid, Barcelona,Valencia etc.) pentru promovarea albumului “Holos”.

10/ Noi, aici la Bloody News o intrebare clasica pentru toate interviurile….Ce instrumente folositi? Chitare, tobe, amplificatoare, etc…

Pai hai sa vedem…

Tobe: Tama Rockstar, cinele Meinl si pedala dubla Pearl Eliminator
Bass: Yamaha TRBX 304 si Peavey TNT115
Chitare: Schecter Hellraiser si Line 6 Spider Valve HD100 / Epiphone Les Paul 7 MKH si Bugera 6262

11/ Povesteste-ne putin despre scena de metal spaniola si in special despre cea din orasul vostru natal Valencia.

Valencia a avut intotdeauna multe trupe talentate. Problema majora cu care ne confruntam aici in Spania si am inteles ca este o problema valabila si in alte parti ale lumii: exista foarte putina sustinere pentru trupele noi. Ca o consecinta a acestui fapt, apar multe trupe noi care dispar dupa doar cativa ani in cel mai bun caz. Dar sunt cateva trupe aici in Spania care muncesc din greu pentru a avansa. De exemplu, aici in Valencia putem vorbi despre Morgana vs Morgana, In Mute, Noctem, Noah Histeria.

12/ Iti multumesc mult pentru timpul acordat. Hai sa incheiem acest interviu intr-o nota amuzanta. Daca ai fi DJ la o petrecere si ai avea voie sa aduci cu tine doar 5 CD-uri, care ar fi acelea ?

Cred ca este cea  mai grea intrebare din tot acest interviu. Albumele sunt foarte greu de ales, dar, cateva piese ti-as putea spune:

Welcome to the Jungle (Guns n’ Roses)
Breakin’ the Law (Judas Priest)
Chop Suey (System of a Down)
Thunderstruck (AC DC)
Rainbow In The Dark (Dio)
Killing In The Name (RATM)

13/ Un ultim mesaj pentru cititorii Bloody News?

Va invitam sa ne ascultati muzica fie pe contul nostru de Bandcamp fie pe canalul de YouTube. Am fi foarte recunoscatori daca ati da si cate un share.
Nu in ultimul rand, va multumim foarte mult ca v-ati rapit din timpul vostru pentru a citi acest interviu.

Band Members:
David Hernandez – tobe
Aleksey Stepanov  “John Base” – bass
Vicente Roca – chitara
Jose Jurado – chitara
Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.